vin. sept. 20th, 2024

Necazuri pentru un bărbat din Moreni care și-ar fi incendiat apartamentul.

Totul s-a întâmplat la finele lunii august. Atunci pompierii au fost chemați să intervină după ce flăcările au cuprins dormitorul unei locuințe din localitate.

Anchetatorii susțin că focul ar fi fost pus intenționat chiar de bărbatul, de 31 de ani, domiciliat acolo.

Ulterior, acesta a fost internat în secția psihiatrie, iar acum magistrații au decis să fie arestat.

”La data de 12 septembrie a.c., în baza probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, un bărbat de 31 de ani, din localitate, a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

Cel în cauză a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din investigațiile efectuate a rezultat că, la data de 28 august a.c., bărbatul ar fi incendiat dormitorul apartamentului unde locuiește prin aprinderea unei pături.

La acel moment, bărbatul a fost internat la secția psihiatrie.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a menționat IPJ Dâmbovița.