joi. sept. 19th, 2024

Un bărbat în vârstă de 40 de ani are necazuri după ce ar fi încălcat un ordin de protecţie emis împotriva lui.

Acesta a fost reclamat de tatăl lui vitreg, care s-ar fi plâns că ar fi fost agresat de fiu.

Poliţiştii susţin că ar fi verificat dacă individul respectă măsurile dispuse împotriva sa, iar ceea ce au constatat nu ar fi fost în regulă.

Cercetat pentru încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu, reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță

La data de 10 septembrie a.c., ca urmare a cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, un bărbat de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, fiind cercetat pentru încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 8 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu s-au deplasat, pe raza localității, pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile stabilite printr-un ordin de protecție provizoriu emis față de un bărbat de 40 de ani.

Prin ordinul de protecția provizoriu s-a dispus măsura păstrării unei distanțe minime față de tatăl vitreg, un bărbat de 59 de ani, precum și cea a părăsirii temporare a locuinței din comuna Butimanu.

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat pe bărbatul de 40 de ani la locuința din comuna Butimanu, fiind încălcate măsurile stabilite prin ordinul de protecție provizoriu.

Precizăm că ordinul de protecție provizoriu a fost emis ca urmare a conflictului din 7 septembrie a.c., din comuna Butimanu, dintre un bărbat de 59 de ani și fiul său de 40 de ani.

Persoana bănuită de comiterea faptei va fi prezentată magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a spus IPJ Dambovita.