mar. oct. 22nd, 2024

Găeștiul va deveni polul cultural al lunii august! Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Nai Gheorghe Zamfir își va deschide porțile în perioada 16-18 august 2024, în mod tradițional, la Găești, locul nașterii celebrului muzician român.

Festivalul se va deschide în seara zilei de 16 august, la Centrul Cultural Gheorghe Zamfir – Găești , cu o conferință dedicată acestui minunat instrument, denumită ”Naiul în lume”, cu participarea unor invitați români și internaționali, experți în domeniul muzical.

Dacă nu aveți planuri stabilite sau dacă veți fi proaspăt întorși din vacanță, nu ratați acest eveniment excepțional, care se adresează publicului larg , prin două seri de concerte, care vor avea loc pe scena mare din 📌Parcul Central al orașului amintit.

Vă veți putea bucura de un concert pop simfonic, în seara zilei de 17 august și de un Regal folcloric, duminică, 18 august, începând cu ora 19:00. Intrarea va fi liberă.

Cert este că, gazda noastră, Maestrul Gheorghe Zamfir, va fi pe scenă, ca de fiecare dată, în ambele seri, alături de invitați de marcă ai muzicii internaționale.Proiectul cultural este finanțat de Ministerul Culturii și organizat de Fundația Internațională de Muzică Gheorghe Zamfir, în parteneriat cu Primăria Orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Primăria Municipiului Chișinău, Universitatea Valahia din Târgoviște și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia.

Vă așteptăm cu bucurie!

”Vestea bună a zilei este că ne vom revedea cu muzică de calitate și o distribuție de excepție, la Festivalul Internațional de Nai, de la Găești, din acest an. Mulțumesc Ministerului Culturii, Primăriei Orașului Găești, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Primăriei Municipiului Chișinău, Universității Valahia din Târgoviște și Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, pentru tot sprijinul în realizarea acestui ambițios proiect!

Nu în ultimul rând, mulțumesc Fundației Internaționale de Muzică care îmi poartă numele, echipei organizatorice și voluntarilor, care sunt de neoprit! Vă aștept cu drag și mare bucurie, în perioada 16-18 august, pentru a sărbători acest fabulos instrument, care mi-a și ne-a adus atât de multe momente și emoții fantastice, unice, incredibile! Să ne revedem sănătoși!”, a transmis maestrul Gheorghe Zamfir.