23 aprilie 2024
Muniție rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial, descoperită pe dealul din Moreni!

Muniție rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial, descoperită pe dealul din Moreni!

proiectilAcţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa

în perioada 29 mai – 04 iunie 2017.

                                                                                    

În perioada 29 mai – 04 iunie 2017, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au fost solicitate să intervină la următoarele evenimente: 3 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, plante furajere), 7 acţiuni pentru asigurare zonă, 2 acţiuni pentru asistenţa persoanelor, 2 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (salvare animale), 1 acţiune de evacuare a apei din gospodăriile populaţiei şi 3 misiuni pirotehnice.

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate să intervină în această perioadă la 168 cazuri medicale.

*   *   *

         Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, următoarele activităţi preventive: 1 control pe linia prevenirii incendiilor, fiind aplicată 1 sancţiune contravenţională principală. Nu au fost aplicate sancţiuni complementare.

Totodată, pe timpul controlului au fost desfăşurate şi activităţi de informare preventivă cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în data de 30 mai, la sala de sport a Liceului Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” din Municipiul Târgovişte s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului “CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”, categoria liceu şi gimnaziu, competiţie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I“ Dâmbovița.

În data de 30 mai 2017, în oraşul Titu s-a desfăşurat un exerciţiu de protecţie civilă ce a urmărit activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) în cooperare cu structuri ale I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa, în cazul producerii unui cutremur major. Exerciţiul a fost coordonat de ofiţeri specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmboviţa.

 

*   *   *

24 proiectile explozive ridicate de specialiştii pirotehnişti ai ISU Dâmboviţa.

În intervalul 28-30 mai a.c., specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au ridicat 24 elemente de muniţie rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia a fost găsită în mun.Moreni (zona pădurii Sângeriş) de un căutător de obiecte militare vechi, acesta anunţând evenimentul prin 112, în dispeceratul integrat ISU-SAJ.

A fost o misiune pirotehnică dificilă, pirotehniştii de la ISU Dâmboviţa, pe parcursul celor 3 zile, procedând la dezgroparea, identificarea şi ridicarea celor 24 de proiectile explozive (de calibrul 75 mm).

Având în vedere pericolul la care se pot expune cetăţenii în momentul descoperirii elementelor de muniţie, vă informăm că acestea nu trebuie atinse, lovite, ridicate şi transportate, chiar dacă gradul de deteriorare este avansat, existând riscul ca ele să fie active.

De asemenea, este interzisă introducerea elementelor de muniţie în foc, topirea elementelor metalice ale acestora sau folosirea lor pentru improvizarea unor unelte utilizate în gospodărie.

Dacă descoperiţi muniţii rămase neexplodate, anunţaţi cel mai apropiat post de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului – la numărul unic de urgenţă 112.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial