24 aprilie 2024
Moreni – Se termină COŞMARUL APEI?!

Moreni – Se termină COŞMARUL APEI?!

Ziua de 23 august va fi o una de rezonanţă pentru Moreni! În prezenţa preşedintelui CJ, Adrian Ţuţuianu, a celor doi vicepreşedinţi şi a directorului Companiei de Apă Târgovişte, a fost semnat contractul de lucrări „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Moreni”, atribuit asocierii firmelor Proms Concept Group SRL şi Grossmann Engineering Group SRL.

Contractul semnat de către Compania de Apă și firma amintită face parte din proiectul „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare Moreni” şi este parte integrantă a Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa“, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Autorităţile speră ca, în cel mai scurt timp, mai exact într-un an şi jumătate, în Moreni, să nu mai existe problema apei. „Trecutul trebuie să fie sursă de învăţătură pentru viitor. M-aş bucura tare mult ca cei care au adjudecat această lucrare să aibă experienţă profesională deosebită, capaciate organizatorică şi tehnică pentru a evita situaţii de genul celor pe care le avem la acest moment în judeţul Dâmboviţa(…)

Am să încep de la episodul Titu, s-a semnat un contract de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare între Compania de Apă Dâmboviţa şi o asociere de firme care nu a fost în măsură să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale asumate, subcontractând chiar execuţia lucrărilor unei firme care nu avea nici capacitate tehnică şi nici organizatorică. Rezultatul: astăzi la Titu lucrările sunt sistate, s-a făcut plata unui avans considerabil, contractul a fost reziliat şi nu ştiu în ce măsură POS Mediu a reuşit să recupereze 4 milioane pe baza garanţiilor existente. Aceeaşi asociere, doar cu liderul de proiect schimbat, a adjudecat lucrările în oraşul Găeşti (…)

Există pericolul ca şi pe acest proiect să punem stop colaborării şi să reluăm licitaţiile publice, ceea ce înseamnă bani, înseamnă că nu creăm confortul pe care îl aşteaptă cetăţenii şi întârziem rezolvarea unor probleme ale comunităţilor, iar lucrul acesta este de neacceptat, mai ales că vorbim despre bani europeni”, a subliniat şeful administraţiei judeţene, precizând că proiectul de la Moreni se va bucura de sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, având în vedere situaţia disperată a locuitorilor din oraș, care nu beneficiază de apă potabilă de ani buni.

La rândul său, primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a salutat acest proiect mult aşteptat. “Consider că a venit momentul ca factorii de decizie, conducerea judeţului să îşi îndrepte privirea către locuitorii acestui oraş şi cred că astăzi facem un pas important în acest sens”.

Contractul, semnat pe 23 august a.c, are o perioadă de execuție de 21 de luni, valoarea estimată fiind de 30.831.478 lei, inclusiv TVA. Proiectul vizează reabilitarea și extinderea rețelei de distribuție a apei în cartierul Schela ( 7171 m, cu 450 de branşamente şi 56 de hidranţi), reabilitare rețea de canalizare ( 6558 m) reabilitare conductă canalizare sub presiune (121 m), extindere rețea de canalizare (16533 m), extindere conducte canalizare sub presiune (4419 m) şi extindere stației de pompare apă uzată (7 bucăţi).

”Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dâmboviţa“ este un proiect ce depăşeşte 140 milioane de euro şi de care vor beneficia peste 170.000 de locuitori din oraşele Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Găeşti, Titu şi presupune reabilitarea și extinderea a şase staţii de epurare a apelor uzate, construirea şi modernizarea a 120 de kilometri de reţele de canalizare şi a 80 de kilometri reţele de alimentare cu apă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial