sâm. oct. 26th, 2024

moreCetăţenii din Moreni, informaţi de poliţişti pentru a nu deveni victime ale furturilor şi înşelăciunilor

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu efective din cadrul Poliției Municipiului Moreni, au desfăşurat activităţi stradale de informare a cetăţenilor cu privire la infracțiunile de furt şi înşelăciune.

Acţiunile s-au desfăşurat pe raza municipiului Moreni, prilej cu care poliţiştii au purtat discuţii cu localnicii şi le-au distribuit 200 de pliante cu recomandări preventive pentru reducerea victimizării.

Acţiunile au vizat informarea şi conştientizarea cetățenilor asupra necesităţii adoptării unor măsuri de protecţie pentru creşterea gradului de siguranţă.

De asemenea, polițiștii au avut în atenție și informarea pietonilor cu privire la regulile de circulație ce trebuie respectate pentru a nu fi implicați în accidente de circulație.

rutiCercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au depistat un bărbat de 63 de ani, din Pietrari, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, deși de afla sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, polițiștii din Slobozia Moară au oprit pentru control, pe DN 7, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel în cauză are permisul de conducere reținut.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Un bărbat de 46 de ani, din Târgoviște, este cercetat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase întrucât a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu un pistol de autoapărare supus autorizării, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

turisti4Ziua Muncii constituie un prilej pentru dâmboviţeni să îşi petreacă timpul în aer liber. Pentru o ieşire la iarbă verde fără evenimente neplăcute, poliţiştii dâmboviţeni vin în sprijinul cetăţenilor cu o serie de recomandări:

Acordaţi o atenție deosebită obligațiilor ce vă revin dacă mergeţi la picnic: nu distrugeţi, modificaţi ori degradaţi panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor de picnic.

Aruncaţi deşeurile doar în locurile special amenajate.

Aprindeţi focul doar în locurile special amenajate şi supravegheaţi-l în permanenţă.

Respectaţi orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective.

Lăsaţi locul în care aţi desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat.

Parcaţi autovehiculele doar în zonele special amenajate.

Păstraţi liniştea şi nu deranjaţi comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori.

Nu aruncaţi ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate.

viold5Razie a poliţiştilor în municipiul Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi cei de la secţiile de poliţie rurală din arondare au desfăşurat o razie pe teritoriul de competenţă, pe linia depistării şi sancţionării faptelor antisociale.

În cadrul filtrelor instituite, au fost verificate 211 autovehicule și 281 de persoane și au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.235 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 14 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, 6 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și 15 la alte acte normative.

De asemenea, pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002, polițiștii au aplicat 126 de amenzi, au reținut 3 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Nu desfăşuraţi activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.

Respectaţi normele de convieţuire socială şi ordinea publică.

Efectivele din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmbovița vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pe parcursul acestei minivacanțe şi vor veghea la liniştea şi siguranţa celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în zonele de agrement din judeţ.