3 mai 2024

Moreni – Au venit să îi vândă produse, dar au fugit cu banii!

www.mariusbuga.ro_images_politia2Atenție la persoanele care trec pragul locuinței dumneavoastră! Puteți deveni cu ușurință victima unui furt!

Metodele folosite de escroci pentru a duce la îndeplinire activitatea infracțională sunt diverse. Cele mai frecvente modalități la care recurg infractorii sunt:

  • Metoda E-ON: infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai companiilor de gaz, apă, electricitate și solicită efectuare de verificări;
  • Metoda DERATIZARE :sub motivul că sunt angajații unor firme care oferă servicii de deratizare, răufăcătorilor li se permite accesul în casă;
  • Metoda DETERGENTUL: falșii vânzători bat la ușa victimelor și le oferă produse de curățenie gratuite sau la prețuri derizorii;
  • Metoda CERȘETORII este folosită de persoane care bat la ușa victimelor și fie cerșesc fie solicită un pahar cu apă. Această modalitate este utilizată în majoritatea cazurilor de femei și copii.

Victimele acestor infractori sunt îndeosebi persoanele vârstnice, mai vulnerabile decât cele tinere. Indivizii se folosesc de orice poveste pentru a intra în locuințele victimelor și în general, urmăresc să sustragă bani, dar se mulțumesc și cu bunuri mai mici (telefoane mobile, bijuterii).

Odată ce pătrund în locuință, autorii distrag atenția victimei, o trimit în altă cameră pentru a le aduce diverse bunuri, timp în care care caută bani sau obiecte de valoare. Unii infractori lucrează în echipă: în timp ce primul distrage atenția victimei, cel de al doilea pătrunde în apartament și caută în celelalte camere.

De asemenea, unii dintre răufăcători au obiceiul de a încerca și ușile de acces în locuință. Dacă acestea nu sunt încuiate, pătrund și sustrag bunurile din holul aparatamentului.

Așadar, manifestând o atenție sporită, nu veți deveni victima unei astfel de infracțiuni.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați de bărbat cu privire la faptul că sub pretextul prezentării unor porduse de uz casnic, persoane necunoscute au pătruns în aparatementul său și prin distragerea atenției  i-au sustras 2350 de lei.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări în vederea identificării bănuiților, tragerii lor la răspundere penală și recuperării prejudiciului.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial