27 aprilie 2024
Moreni – A fost mai rău decât s-a anunţat în blocul evacuat! Mulţi oameni s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de oxigen!

Moreni – A fost mai rău decât s-a anunţat în blocul evacuat! Mulţi oameni s-au intoxicat cu fum şi au avut nevoie de oxigen!

blm720 de oameni din Moreni au fost evacuaţi duminică din blocul în care locuiau, după ce un apartament a căzut pradă focului.

Proprietarii s-au intoxicat cu fum şi au fost duşi de urgenţă la spital. Mai mulţi locatari au avut şi ei probleme respiratorii şi au primit ingrjiri medicale la faţa locului, după ce întreaga clădire a fost invadată de un fum dens. Anchetatorii bănuiesc că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un televizor.

blm5Incendiul s-a produs în jurul orei 8 dimineaţa. Proprietarul în vârstă de 83 de ani era în dormitor, iar partenera lui în bucătărie.

Focul a izbucnit din sufragerie, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni la televizor. Tot apartamentul a fost imediat învăluit de flăcări şi de fum gros, înecăcios. Femeia a fugit îndată la vecini să ceară ajutor.

blm1Vecin: „Doamna care era aici, foarte disperată, că arde. Dânsul era înăuntru, ieşise fum până sus, nu se vedea nimic. L-am luat la noi, am sunat la pompieri.”

Haosul s-a instalat rapid în tot blocul, mai ales ca fumul gros a invadat casa scării. Pompierii sosiţi la faţa locului au bătut cu putere în fiecare uşă, pentru a-i scoate pe oameni cât mai repede din locuinţe. Mai multe persoane s-au intoxicat cu fum, pentru că nu mai puteau respira şi au avut nevoie de ajutorul medicilor.”

blm420 de persoane au fost evacuate de urgenţă. Proprietarii apartamentului în care a izbucnit incendiul au fost duşi de urgenţă la spital.

blmFemeie: „Bine că n-a fost noaptea, că muream ca şobolanii…

Margareta Pană, locatară: „A fost crâncen. A fost înfiorător, nu puteai să respiri! Disperaţi am dat să ieşim, nu vedeam, abia am reuşit să ajung la scară, strigau pompierii.”

blm3Sorin Chițu, locatar: „Fum de nu te vedeai! Să ieşim afară, am zis, gata, e foc! Când am deschis uşa, nu puteam, era negru de fum!”

Nicolae Ciocodei, locatar: „Cel mai rău a fost sus, la noi. Puteam să murim, nu mai rezistam. Fum rău de tot, totul a urcat la 4.”

Locatar: „Am înţeles că de la un televizor, ar fi fost lăsat în priză şi a făcut scurtcircuit.”

blm6Apartamentul distrus de flăcări nu era asigurat. Proprietarul a fost externat din spital după câteva ore, dar femeia este încă în grijă medicilor. Între timp, pompierii şi poliţiştii lucrează la anchetă, să clarifice cauza nenorocirii.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial