1 mai 2024
MINUNAT! Sute de oameni au păşit pe Calea luminii, la Târgovişte!

MINUNAT! Sute de oameni au păşit pe Calea luminii, la Târgovişte!

Sute de oameni au pasit aseara la Targoviste pe Calea Luminii, unde au aprins lumanari, in cel de-al 14-lea an de traditie neintrerupta.

Vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti a fost luminata de candele rosii, ce simbolizeaza pacea si bucuria pe care si le doresc toti crestinii, de Invierea Domnului.

Povestea merge mai departe. Sute de oameni au venit sa aprinda cate o lumanare pe calea luminii. Cu bucurie si credinta, cu totii asteapta invierea Domnului.

A devenit deja o traditie ca in Joia Mare, pe bulevardul Carol din Targoviste sa se intinda cozi kilometrice de credinciosi. Cuprinsi de atmosfera sarbatorilor de Paste, oamenii au venit sa admire spectacolul de lumina.

” – Ce semnifica pentru dumneavoastra lumina?

– Speranta, bucurie! Sa ne dea Dumnezeu multa sanatate! Sa ne incalzeasca sufletele”

“Pentru a ne ruga la Dumnezeu, pentru a-L cinsti pentru ce a facut pentru noi”

” Sa am sanatate si iubire, ceva deosebit!”

Organizatorii au fost bucurosi ca si in acest an peste o mie de crestini au pasit pe calea luminii.

“Avem in permanenta o lumina interioara, ea nu poate fi adusa in prim plan decat prin faptele noastre, dar simbolic lumina, prin lumanare, care ne calauzeste de multe ori de la nastere pana la moarte”, ne-a marturisit Mihai Serbanescu, oraganizatorul evenimentului.

Si arhiepiscopul Targovistei le-a adresat credinciosilor un mesaj.

“Lumina este a lui Hristos! Unde nu este lumina, dragii mei, este intuneric!”, a spus Înaltpreasfinţitul Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial