29 martie 2024
Meteorologii au emis un Cod Galben de ploi și vijelii, pentru județul Dâmbovița, valabil două zile

Meteorologii au emis un Cod Galben de ploi și vijelii, pentru județul Dâmbovița, valabil două zile

COD GALBEN. Județul Dâmbovița se află sub avertizare meteorologică pentru instabilitate atmosferică!Începând de astăzi, 21 august, ora 10:00 și până mâine 22 august, ora 22:00, în județul Dâmbovița vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la mijlocul săptămânii viitoare.

🌩️⛈️ În cazul manifestării fenomenelor de instabilitate atmostefrică, recomandăm:✅ întrerupeți orice activități în aer liber;✅ dacă vă suprinde furtuna, intrați în casă, într-o construcţie sau într-un autoturism pentru a nu fi loviți de obiecte, pomi/crengi, stâlpi;✅ închideți bine ferestrele şi uşile;✅ dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi pe cap, iar capul între genunchi;✅ evitați obiectele înalte, precum un copac izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau ambarcaţiuni pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete;✅ dacă vă aflați în pădure, căutați adăpost într-o zonă în care sunt copaci mai puţin înalţi;✅ dacă sunteți într-o zonă deschisă, mergeți spre o zonă joasă, precum o vale;✅ dacă vă aflați pe un lac, ajungeți la mal de urgenţă şi adăpostiți-vă!✅ aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la poduri avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

📣 Anunțați în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

sursa – ISU Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial