Dum. sept. 8th, 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis două mesaje:

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ 🟨 COD GALBEN 🟨 Interval de valabilitate: 9 iulie

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în județul Dâmbovița. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 🟨 COD GALBEN 🟨 Interval de valabilitate: 10 iulie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în județul Dâmbovița. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

𝐈̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐫𝐢𝐬𝐜𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐮 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐮𝐬𝐜𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐢𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞. 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐚𝐩𝐞𝐥 𝐥𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢: – Să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt; – Să nu arunce la întâmplare resturile de țigări; – Să nu lase în interiorul autoturismelor expuse la soare recipiente sub presiune (brichete, tuburi de deodorant, etc.).

sursa: ISU Dâmbovița