28 aprilie 2024
Mesajul poliţiştilor târgovişteni pentru elevi – “Fii prietenos, nu răutacios!”

Mesajul poliţiştilor târgovişteni pentru elevi – “Fii prietenos, nu răutacios!”

img-20180606-wa0030COMUNICAT DE PRESĂ

“Fii prietenos, nu răutacios!”

Structura de prevenire a criminalității și polițiștii din cadrul I.G.P.R-Institutul pentru Cercetare și Prevenire a Criminalității, sprijiniți de reprezentanții Asociației Telefonul Copilului, au organizat două activități informativ-preventive la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște.

Prima activitate a constat într-o sesiune interactivă cu elevi de la clasele a IV-a și a V-a pe tema prevenirii fenomenului de bullying.

Întâlnirea a avut loc în cadrul campaniei naționale anti-bullying: “Fii prietenos, nu răutacios!”, derulată de Inspectoratul General al Poliției Române, Ministerul Educației Naționale și Asociația Telefonul Copilului, împreună cu Cartoon Network.

Copiilor le-au fost prezentate dimensiunile și formele de hărțuire care pot avea loc la şcoală, acasă sau în mediul online.

Polițiștii le-au explicat școlarilor că, inclusiv atunci când sunt loviți, tachinați, ignorați sau chiar porecliți, devin victime ale bullying-ului.

Elevii au dat dovadă de receptivitate și interes, adresându-le polițiștilor o multitudine de întrebări.

Activitatea de prevenire a acestui fenomen a continuat cu o masă rotundă la care au participat profesori din unitățile de învățământ din județ, reprezentanții Organizației „Salvați Copiii” și voluntari.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial