25 aprilie 2024
Medicii din Târgoviște au nevoie de ajutorul nostru  pentru a lupta în siguranță împotriva Covid-19 #scutpentruspitale

Medicii din Târgoviște au nevoie de ajutorul nostru pentru a lupta în siguranță împotriva Covid-19 #scutpentruspitale

Webp.net-resizeimageTârgoviște, 6 aprilie 2020: Asociația Zi de Bine lansează un apel de strângere de fonduri pentru protecția personalului medical din orașul Târgoviște, aflat în lupta directă cu noul coronavirus. Pentru a putea susține aceste nevoi este necesară implicarea unui număr cât mai mare de târgovișteni.

„Ne aflăm cu siguranță într-un moment fără precedent în care implicarea noastră, a tuturor, este esențială. Este bine-venită orice cantitate suplimentară de materiale de protecție deoarece acestea sunt necesare atât medicilor cât și pacienților din spitalele din Târgoviște. Noi suntem aici pentru voi în fiecare zi. Ajutați-ne să vă putem ajuta!”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Secția de Boli Infecțioase.

Pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime și de maximă siguranță, doar medicii și pacienții din Secția de Boli Infecțioase, Maternitatea și Secția de Obstetrică Ginecologie ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște au nevoie de aparatură, produse de protecție, cât și de produse de primă necesitate. Mai mult decât atât, asociația dorește să îi susțină și pe aceia care se află înainte de linia 1 și anume medicii de familie care au datoria să facă primele consultații și care pot intra oricând în contact cu pacienți infectați (cu sau fără simptome).

„Viața ne încearcă în o mie de feluri. Azi, din această încercare ieșim doar dacă facem, în fața pandemiei, un scut. Dacă fiecare dintre noi ar avea o minimă contribuție, am putea salva literalmente viețile a sute, sau poate a mii de oameni. Să facem scut pentru medici, scut pentru spitale. Și în cele din urmă, scutul ne poate salva pe oricare dintre noi.”, a adăugat Melania Medeleanu, Fondator Asociația Zi de Bine.

Târgoviștenii se pot implica donând către Asociația Zi de Bine astfel: prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro); prin transfer bancar: în contul deschis la Banca Comercială Română (RON: RO56RNCB0092166359160001); prin PayPal; donație online prin PAGO; prin contract de sponsorizare. Mai mult, societățile comerciale dâmbovițene se pot implica în orice fel, fie prin donații de servicii sau produse.

Lista de necesar a celor două secții din Spitalul Județean de Urgență Târgoviște conține: aparatură: 2 aparate EKG, 8 puls-oximetre, 4 tensiometre; produse pentru protecția și igiena medicilor: Dezinfectant, săpun lichid, echipamente de protecție (măști cu protecție mare, PPF2 sau PPF3, mănuși chirurgicale, mănuși lungi până la cot, viziere,  halate impermeabile și sterile, combinezoane); produse pentru a asigura saloane decente pentru pacienți: 3 saltele normale pentru spitalizare de zi, 10 paturi noi (saltele, noptiere), lenjerii de pat de o persoană, prosoape, hârtie prosop, role de hârtie mari pentru paturile de consultații, capace pentru wc, baterii pentru chiuvete, duș, aleze); produse pentru a asigura igiena pacienților: Detergent de vase, detergent de rufe, găleți și mop, prosoape de bucătărie, lavete, bureți de vase.

Totodată, și medicii de Medicină a Familiei din Dâmbovița se află în situația în care materialele esențiale lipsesc. Pe lista acestora se regăsesc, măști cu protecție mare PPF2 sau PPF3, mănuși chirurgicale și dezinfectanți pentru suprafețe.

Fondurile sunt colectate de Asociația Zi de Bine care se ocupă în timp real de cumpărarea produselor necesare de la furnizori verificați. Acestea sunt ulterior expediate direct către spitalele din țară. În acest moment, Asociația Zi de Bine strânge fonduri pentru 35 de spitale, printre care Târgoviște, Petroșani, Sinaia, Rădăuți, Craiova, Buzău, Suceava, Câmpulung, București, Brașov sau Târgu Mureș.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial