Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, în siguranţă !
În perioada 10-11 august a.c, în contextul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi la datorie pentru asigurarea climatului de ordine publică. În aceste zile, poliţiştii dâmboviţeni vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public.
Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii civice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei.
Aceste activităţi se vor realiza şi cu sprijinul celorlalte instituţii cu atribuţii pe linie de ordine publică: jandarmi, poliţie locală, dar şi cu efective ale I.S.U Dâmboviţa.
Pentru prevenirea unor evenimente negative, poliţia dâmboviţeană le recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă şi să aibă grijă de bunurile personale.
De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu consumaţi alcool pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări sau chiar alte acte de mare violenţă. Consumând alcool în exces, veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier sau victim unei infracţiuni.
Totodată, este recomandat că cetăţenii, indiferent de vârstă, să evite conflictele, iar în caz de urgenţă să apeleze gratuit numărul 112.
COMUNICAT DE PRESĂ
În contextul manifestărilor religioase ocazionate de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecţie pentru prevenirea şi combaterea furturilor din poşete şi buzunare sau din autoturisme:
Adoptaţi un comportament preventiv, pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
În zonele şi spaţiile aglomerate manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau altor obiecte personale!
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
Când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate şi purtarea bijuteriilor la vedere!
Nu încredinţaţi copiilor sau persoanelor în vârstă sume mari de bani.
Nu lăsaţi în autoturism la vedere detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genţi sau alte bunuri de valoare; acestea reprezintă „o adevărată tentaţie” pentru infractori chiar şi pe timpul zilei.
Asiguraţi-vă autoturismul chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente.
Închideţi complet toate geamurile; un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate!
Dacă aparatura electronică din dotarea autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.
Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!
În cazul în care constataţi comiterea unei infracţiuni de furt sesizaţi de îndată POLIŢIA, prin apelul de urgenţă, gratuit, 112!