mie. oct. 23rd, 2024

Cinci mașini au fost vandalizate în parcarea unui magazin din comuna Crevedia.

Proprietarii au sunat la poliție după ce și-au găsit autoturismele cu geamurile sparte, iar din interior le lipseau actele, dar și portofelele.

Ulterior, cel bănuit de comiterea furturilor a fost identificat. Este vorba despre un bărbat, de 48 de ani.

Bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și furt, cercetat de polițiști

În după-amiaza zilei de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești au fost sesizați de un bărbat de 35 de ani, cu privire la faptul că o persoană i-a distrus mașina.

La scurt timp, polițiștii au primit o altă sesizare referitoare la faptul că un autoturism a fost distrus, fiind sustrase bunuri din acesta.

În urma deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptelor, respectiv un bărbat de 48 de ani.

Acesta a fost condus la sediul poliției pentru audieri, iar, ulterior, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, bărbatul, în timp ce s-ar fi aflat în parcarea unui magazin din comuna Crevedia, ar fi distrus geamurile unui autoturism și ar fi sustras mai multe portofele și cărți de identitate din cinci autoturisme.

Pe parcursul acestei zilei, 16 mai, persoana respectivă a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și distrugere.

Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a precizat IPJ Dâmbovița.