Acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor
Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră din Dâmbovița, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.
Echipele au controlat 171 de autovehicule pentru a verifica, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.
De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.
În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 173 de sancţiuni contravenţionale, au reținut 7 permise de conducere și au retras 32 de certificate de înmatriculare.
Astfel, au fost aplicate 5 amenzi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 4 pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 7 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare şi semnalizare, 10 pentru anvelope uzate peste limita legal admisă sau care au alte dimensiuni decât cele înscrise în cartea de identitate a vehiculului și 47 pentru alte defecțiuni.
Totodată, au fost aplicate 104 amenzi pentru alte abateri la regimul rutier.
În cazul a două autovehicule care reprezentau un pericol pentru siguranţa circulaţiei s-a dispus măsura imobilizării acestora.
Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, poliţia rutieră vă recomandă:
Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
Riscaţi enorm dacă circulaţi cu defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.
Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!
Acțiuni pe linie de silvicultură
În perioada 01 – 08 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de reprezentanții instituțiilor cu atribuţii pe linie de silvicultură, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.
Astfel, au fost efectuate 52 de controale, dintre care 25 în fondul forestier și 27 pe drumurile publice, fiind verificate 105 mijloace de transport.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.250 de lei.
De asemenea, a fost confiscat material lemnos în valoare de 1.340 de lei și au fost indisponibilizate 4 atelaje hipo și două unelte folosite la tăierea lemnului.
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase continuă acțiunile pentru verificarea respectării legislației din domeniul armelor şi muniţiilor
Poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat de 41 de ani, din Târgoviște, o armă neletală supusă autorizării.
În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată, acesta nu a predat pistolul la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.
Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar arma descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, față de acesta s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.
Depistat la volanul autovehiculului, deşi avea permisul de conducere reţinut
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din Târgoviște.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehiule pe drumurile publice.
Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Drum bun!
COMUNICAT DE PRESĂ
Recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor
Dragi copii,
Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute!
Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc!
Atenţie la „lumea virtuală” ! Vă recomandăm să nu oferiţi date personale sau poze celor cu care corespondaţi pe Internet.
În incinta unităţilor de învăţământ:
Selectaţi-vă prietenii şi evitaţi compania celor violenţi şi obraznici.
Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile.
Solicitaţi sprijinul cadrelor didactice atunci când sunteţi implicaţi într-o altercaţie sau sunteţi martorul unor violenţe verbale sau fizice.
Păstraţi liniştea şi curăţenia în şcoală, nu alergaţi pe scări şi nu vă bruscaţi sau agresaţi colegii.
Aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii.
În recreaţii, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ;
Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun.
Nimeni nu are dreptul să vă ameninţe sau să vă vorbească urât. Anunţaţi de îndată profesorii sau părinţii dacă vă simţiţi agresaţi în vreun fel.
Nu folosiţi lucrurile colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă.