mar. oct. 8th, 2024

O maşină răsturnată a fost abandonată pe Drumul Naţional 7, în localitatea Gura Foii.

Autoturismul ar fi fost furat din Călineşti, judeţul Argeş, susţin poliţiştii.

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, găsit de agenţi la aproape un kilometru de locul unde se afla maşina, a declarat că el s-ar fi aflat la volan, deşi nu are permis de conducere şi s-ar fi aflat şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost dus la secţie pentru audieri, iar în urma cercetărilor urmează să se stabilească exact cum s-au întâmplat lucrurile.

Cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință, reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore

În dimineața de 6 octombrie a.c., în jurul orei 05:40, polițiștii de la Secția nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 7, în localitatea Gura Foii, este un autoturism răsturnat.

La aproximativ un kilometru, pe raza comunei Crângurile, a fost identificat un bărbat de 37 de ani, care ar fi susținut ca ar fi condus autoturismul respectiv. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

Totodată, autoturismul respectiv ar fi fost sustras de la domiciliul unui bărbat, din comuna Călinești, și ar fi fost condus până în municipiul Pitești și, ulterior, pe DN 7, spre orașul Găești. În plus, în urma testării cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, a fost indicat un rezultat cu valoarea de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriului administrat de către polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, spune Poliţia Dâmboviţa.