25 aprilie 2024

Mascaţii au dat buzna peste comercianţii şi consumatorii de droguri din Găeşti! 7, arestaţi preventiv!

perchezitiimascatiBĂNUIȚI DE TRAFIC ȘI COMERCIALIZARE DE DROGURI, ARESTAȚI PREVENTIV

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Dâmbovița, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic și comercializare de droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv. În urma probatoriului administrat, 7 persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

La data de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sprijiniți de colegii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, de polițiști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Dâmbovița și efective de jandarmi, au efectuat 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate trei grindere, mai multe resturi de “joint-uri”, 20 de grame de cannabis și 9 telefoane mobile.

Membrii grupării acționau pe raza orașului Găești și a localităților limitrofe.

Gruparea infracțională a acționat în perioada noiembrie 2015- iunie 2016, pe două paliere: o parte a membrilor se ocupa de aprovizionarea cu droguri din București, iar ceilalți le distribuiau către diverși consumatori prin persoane interpuse.

În urma administrării probatoriului, 7 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor trafic de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, ulterior, Tribunalul Dâmbovița dispunând arestarea preventivă a celor în cauză.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial