Dum. sept. 8th, 2024

„Mânia învinge-o prin blândețe, răul învinge-l prin bine, pe zgârcit învinge-l prin dărnicie, iar pe mincinos prin adevăr” – Buddha

🥰 Au trecut 16 ani de la câștigarea primului mandat și 7 zile de la ultimele alegeri. Șapte, cifra norocoasă. Simplă coincidență.

Campania electorală s-a încheiat. Alegătorii au decis. Am mai adăugat câteva procente față de anul 2020. Realizările și implicarea au compensat erodarea inevitabilă din această perioadă.

Cei patru ani trecuți nu au fost ușori. Implicare, proiecte, decizii, frământări, mii de ore dedicate activității. Zi de zi pentru oameni.

🤨 Campania electorală nu a fost deloc onestă, curată așa cum, teoretic, ar trebui să fie. Multe minciuni, gunoaie, jigniri aruncate în spațiul public de către echipa adversă. Din fericire, doar un procent de 15% din populație a dat crezare acestora și a dovedit-o prin vot.

🤗 Aproape 80% dintre electori au crezut în mine și în echipa propusă și ne-au acordat încredere pentru următorul mandat. Procent onorant, motiv pentru care le adresez și aici, din toată inima: VĂ MULȚUMESC!

👉 Se nasc unele întrebări, în urma acestei campanii. Nu știu exact cui să le pun. Pentru contracandidat s-ar putea să fie prea grele. Echipa adversă spune că nu consumă usturoi. O să i le adresez lu’ Ion, un nume ales la întâmplare, foarte popular, românesc. Sau lu’ Vasile, tot românesc, des întâlnit, frumos.

1. Când privește dimineața în oglindă are vreo remușcare?

2. Procentul de 15% îi dă de gândit?

3. Se bucură în continuare de suspendarea autorizației de construcție a blocurilor tip ANL, chiar dacă acest proiect se regăsește în oferta sa electorală și chiar dacă 40 de familii tinere din Răcari sunt private de această investiție?

4. Este mândru de atitudinea din ziua votului, când țipa la dascăli, cu număr triplu de ani de studii și câteva mii de cărți citite?

5. Și-a amintit că a votat în Consiliul Local înființarea unei platforme betonate, închirierea a două containere pentru deșeuri din demolări și vegetale, preluarea gratuită de la populație, astfel încât localitatea, canalele, pădurea, râurile să nu mai fie poluate?

6. Are remușcări când a propus sistarea plății salariilor către colegii din cadrul Căminului de Bătrâni Ghergani din cauza unei întrebări, poate neinspirate, a unei colege din centru?

7. Au ieșit rezultatele analizelor apelor pluviale din șanțul situat pe strada Unirii?

8. Se consideră un „creator digital” „precoce”?

9. A identificat fluviul care traversează orașul nostru?

10. A identificat numărul de înmatriculare al ambarcațiunii mele, respectiv vaporașul de plantat momeala pentru pești?

11. A identificat adresele proprietăților mele din străinătate?

12. Cum a avut acces la conturile mele?

13. Are remușcări, când trage apa la toaletă, „la locul de muncă”, știind că serviciul de vidanjare este plătit de amărâții aia, pe umărul cărora plângea în campanie?

14. După ce termină punga de semințe în parcul de la blocuri face puțină curățenie?

15. Știa, atunci când filma șantierele din Colacu, faptul că, în urma lucrării de canalizare, apa are un rol foarte important în tasarea terenului în ciuda disconfortului creat?

16. A avut vreo reținere când a copiat oferta electorală a contracandidatului?

Pentru astăzi, doar 16! Restul în ședința de Consiliu Local! Acolo o să fie greu. Fără notițe, fără sufleur, fără trucaje. Ghinion!

În armată era o vorbă: „dă-i omului puțină putere și-ți dai seama de caracterul lui”!

Ai avut pentru câteva zile puterea/drepturile unui candidat! S-a văzut…

👨‍🏫PS: un sfat gratuit Ioane, du-te la școală, obține o calificare, caută-ți un loc de muncă! Mi-e greu să cred că partidul, din subvenția obținută de la stat, te mai ține mult în spate!

Știu, școala e „greu”! Te rog, fă un efort! Cândva, o să-mi mulțumești pentru acest sfat!

Și nu uita: a fost gratuit, chiar dacă se spune că doar cașcavalul în cursa pentru șoareci este gratis! Până data viitoare, să auzim numai de bine!

Al dumneavoastră,

Marius Florin Caravețeanu,

primarul orașului Răcari