13 mai 2024

Mare atenție pe drumurile acoperite cu zăpadă!

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada14COMUNICAT DE PRESĂ

Atenţie la circulaţia în condiţii de iarnă !

În contextul avertizărilor meteorologice, prin care se semnalează producerea unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (polei, ninsoare, viscol), poliția dâmbovițeană recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

Poliţiştii din cadrul structurilor de ordine publică şi poliţie rutieră sunt pregătiți să acţioneze pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi acordarea sprijinului necesar autorităţilor locale şi persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteo.

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), poliţia rutieră le recomandă conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.

În timpul deplasării, șoferii trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos sau acoperit cu zăpadă, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de celelalte vehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creaţi-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşiţi şi facilitaţi-le acţiunea! Nu staţionaţi pe partea carosabilă!

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 Poliţia dâmboviţeană, la datorie!

În contextul fenomenelor meteorologice existente la nivelul judeţului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa sunt prezenţi în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor şi a traficului rutier.

Astfel, poliţiştii acţionează  pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

Atragem atenţia cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive pe durata deplasărilor pe drumurile publice, precum şi importanţa respectării semnificaţiei indicatoarelor rutiere sau indicaţiilor poliţiştilor rutieri.

Totodată, se va acorda sprijin, la solicitare, autorităţilor locale şi instituţiilor abilitate pentru asigurarea unor măsuri minime de protecţie pentru persoanele fără adăpost.

Reamintim că asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, de a îndepărta zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice unde îşi desfăşoară activitatea. În caz contrar, sunteţi pasibili de sancţiuni!

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial