26 aprilie 2024
Măneşti, Râul Dâmboviţa: Opt copii şi cinci adulţi, salvaţi de la înec!

Măneşti, Râul Dâmboviţa: Opt copii şi cinci adulţi, salvaţi de la înec!

manesti190414-2Pompierii damboviteni au fost chemati la Manesti, in aceasta dimineata, unde opt copii si cinci adulti au ramas izolati pe Raul Dambovita.

manesti190414-1Oamenii se aflau in patru carute, iar la un moment dat raul s-a umflat si n-au mai reusit sa traverseze la timp pe celalalt mal.

manesti190414-3Un martor a sunat la 112, iar la fata locului au mers doua echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dambovita.

Copiii si parintii lor sunt acum in siguranta, anunta oficialii ISU.

“În această dimineaţă, la ora 07:01, Dispeceratul Integrat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” Dâmboviţa a fost anunţat (prin apel 112) despre izolarea a 15 persoane (7 minori şi 8 adulţi) şi 4 (patru) atelaje cu 5(cinci) cabaline în albia râului Dâmboviţa (pe o insulă în mijlocul râului), pe raza comunei Măneşti.

Cele 15 persoane provin din com.Dragoslavele (judeţul Argeş) şi au rămas peste noapte în acel loc, pe albia râului Dâmboviţa. Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în timpul zilei de ieri, debitul râului a crescut, iar aceştia au rămas izolaţi, fiind înconjuraţi de ape.

La locul evenimentului s-au  deplasat imediat două echipaje de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte.

Pompierii au intrat în apă asiguraţi cu cordiţe şi veste de salvare şi au ajuns la persoanele izolate. La faţa locului a sosit şi un tractor cu remorca solicitat de şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al com. Măneşti, cu ajutorul căruia s-au scos în siguranţă copii şi adulţii, după care s-au scos la mal atelajele şi cabalinele.

Misiunea de salvare a fost una dificilă din cauza debitului şi vitezei mari a apei, finalizându-se cu succes la ora 08:24. Persoanele salvate sunt în acest moment în afara oricărui pericol”.

 

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial