2 mai 2024
Măneşti – Podul peste Râul Dâmboviţa, lucrări de 500 de mii de lei

Măneşti – Podul peste Râul Dâmboviţa, lucrări de 500 de mii de lei

manestiPreşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu, a efectuat o vizită de lucru în comuna Mănești, prilej cu care au fost inaugurate lucrările primei etape de punere în siguranță a podului peste râul Dâmbovița, situat pe DC 117.

Investițiile în valoare totală de 500.000 lei s-au derulat în baza Hotărârii de Guvern nr. 805/2014, promovată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi de prefectul judeţului, în baza constatărilor făcute în teritoriu, anul trecut, în urma inundaţiilor produse. Lucrările au constat în apărări de mal cu gabioane pe o lungime de 220 metri liniari şi calibrare albie în amonte.

Adrian Țuțuianu, Președintele CJD: „Marcăm simbolic încheierea primei etape a lucrărilor pe care le facem aici, pentru care am avut bani. Este vorba despre zidurile de protecţie, am pus în siguranţă podul pentru că exista riscul să pice. Urmează etapa a doua. Este de ştiut că obiectivul necesită lucrări în continuare după cum urmează: apărări de mal cu gabioane, 110 metri liniari, diguri de dirijare, calibrare albie, prag de fund şi refacere sfert de con, culee. Proiectul este elaborat de dl primar pentru că este un pod pe un drum comunal. Intervenţia mea se impune, chiar dacă este un drum comunal, este o zonă extrem de circulată care deserveşte toată Valea Dâmboviţei. Vom căuta soluţie de finanţare a acestei lucrări în continuare”.

În perioada următoare, podul peste râul Dâmboviţa, din satul Ungureni ce face legătura cu localitatea Drăgăești, va fi finalizat cu finanțare pe Ordonanța de Guvern nr. 28/2013.

De asemenea, va fi reabilitat și modernizat și căminul cultural din localitatea Mănești, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Primarul comunei Măneşti, Alexandru Constantin, a ţinut să sublinieze că toate aceste investiţii nu ar fi fost posibile fără ajutorul preşedintelui CJD, care s-a preocupat de obţinerea finanţărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial