3 mai 2024
Maica Domnului, protectoarea târgoviştenilor

Maica Domnului, protectoarea târgoviştenilor

Nașterea Maicii Domnului – Ziua Municipiului Târgovişte

 Duminică, 8 septembrie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, s-au desfăşurat ceremoniile liturgice cu ocazia Nașterii Maicii Domnului – Ziua Municipiului Târgovişte.

Sărbătoarea a fost deschisă de slujba Sfintei Liturghii şi a Te Deum-ului, la Catedrala Arhiepiscopalã şi Mitropolitanã din Târgovişte, în prezenţa oficialităţilor municipale şi judeţene, a unor preoţi din municipiu și din împrejurimi, studenţi ai Facultãţii de Teologie și Științele Educației din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, precum şi numeroși credincioşi.

Momentul central al sãrbãtorii l-a constituit procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgovişte, de la Catedralã, prin centrul istoric al urbei noastre, până în faţa Primăriei.

A fost prezentat, apoi, celor prezenți la aceste momente solemne, mesajul Înaltpreasfinției Sale, în care a fost evidențiat faptul că sărbătoarea municipiului nostru este, nu doar un moment de aducere aminte a gloriosului nostru trecut, dar și de reînnoire a speranței de mai bine, într-un viitor în care valorile fundamentale ale înaintașilor noștri să dea, pe mai departe, sens vieții noastre, încredere și certitudine în ajutorul și binefacerile lui Dumnezeu.

BIROUL DE PRESÃ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial