25 aprilie 2024
Maica Domnului este cea mai importantă dintre toți sfinții

Maica Domnului este cea mai importantă dintre toți sfinții

ADORMIREA MAICII DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE


Credincioși din Târgoviște și din împrejurimi au luat parte duminică, 15 august 2021, la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala din Târgoviște.
În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat chipul milostiv și luminos al Maicii Domnului în istoria mântuirii și în viața Bisericii, arătând rolul ei deosebit pentru viața spirituală a întregii creștinătăți. Solidară cu omenirea întreagă, Maica Domnului a contribuit magistral la înnoirea lumii, prin faptul că ea a născut pe Mântuitorul nostru. Maica Domnului este cea mai importantă dintre toți sfinții, pentru că nu contenește să ne fie alături, pururi mijlocind pentru noi înaintea Bunului Dumnezeu și, de aceea, ea este invocată la toate slujbele Bisericii noastre.
Mesajul acestei sărbători este unul de speranță, de lumină și de încredere, pentru că Maica Domnului reprezintă modelul absolut de rugăciune și de slujire cu fidelitate a Tatălui ceresc, iar numele său este purtat de oameni din întreaga lume tocmai pentru a ține vie credința în ea și în Fiul ei, Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial