3 mai 2024
Magazin din Târgovişte, spart de hoţi! Cu ce au plecat

Magazin din Târgovişte, spart de hoţi! Cu ce au plecat

viold5Bănuiţi de comiterea infracțiunii de furt calificat, identificaţi de poliţiştii târgovișteni

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au identificat doi tineri de 21 și 33 de ani, ambii din localitate, bănuiți de furtul unor bunuri dintr-o societate comercială.

În sarcina acestora, s-a reţinut că în noaptea de 17/18 mai a.c., ar fi pătruns prin efracție în incinta unui magazin din Târgoviște și ar fi sustras 300 de pachete de ţigarete.

Faţă de cei doi, polițiștii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale și recuperării prejudiciului.

Poliția dâmbovițeană vă informează:

rezervLa sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a avut loc conferința anuală a Filialei Mihai Viteazul” din cadrul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din M.A.I.

În cadrul conferinței, au fost prezentate aspecte privind activitatea comitetului de conducere, biroului executiv județean și cea a birourilor executive ale filialei, în perioada martie 2016-aprilie 2017, proiectul programului de activitate pentru perioada mai 2017-aprilie 2018, execuția financiar-contabilă pentru anul 2016, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 și raportul comisiei de cenzori pe anul 2016.

La activitate a participat conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de cea a Inspectoratului Județean de Jandarmi și a Instituției Prefectului Județului Dâmbovița, președintele S.N.P.P.C-ului și președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.

www.mariusbuga.ro_images_muzeupolNoaptea Europeană a Muzeelor, o invitație universală la conectare cu valorile și istoria lucrurilor și faptelor

Sâmbătă, 20 mai, Muzeul Poliției Române se alătură Nopții Europene a Muzeelor, un eveniment cultural organizat la nivel internațional.

Astfel, în intervalul orar 18.00-24.00, cei interesați pot afla despre istoria Poliției Române și pot vizita gratuit colecțiile impresionate de uniforme, arme și documente istorice.

Activități preventive în cadrul proiectului “Dincolo de aparențe”

Pe parcursul a două zile, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat întâlniri interactive în cadrul programului “Dincolo de aparențe”, un proiect derulat pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

De această dată, beneficiarii proiectului au fost elevii și cadrele didactice de la liceele tehnologice din Moreni și Tărtășești.

Persoane care execută pedepse privative de libertate, aflate în custodia Penitenciarului de Femei Târgșor și a celui de la Găești le-au împărtășit elevilor și cadrelor didactice experiența de viață şi consecinţele faptelor comise.

Totodată, beneficiarii au fost informați cu privire la modalitățile prin care pot preveni implicarea în evenimente cu consecințe negative și răspunderea penală sau contravențională a minorilor.

hotc3Bănuit de furtul unei biciclete, identificat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Răcari au identificat un bărbat de 59 de ani, din Crevedia, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 17 mai a.c., bănuitul ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat din localitate și ar fi sustras o bicicletă.

Bunul sustras a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Față de cel în cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor de biciclete, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă cetăţenilor:

Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt! Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei: unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să asigure cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi

cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile.

Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!

Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!

Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !

Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al căror preţ este foaret mic. Hoţii vor să vândă imediat bicicleta sustrasă. Refuzați astfel de chilipiruri şi în acest mod îi descurajați pe cei care le sustrag.

pistol-cu-gazAcţiune a poliţiştilor specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și cei de la Secția nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au organizat o acţiune pe linia verificării respectării regimului armelor şi muniţiilor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un bărbat de 66 de ani, din Aninoasa, care deținea la domiciliu un pistol de autoapărare, deși valabilitatea permisului de port armă era expirată.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, pentru încălcarea condițiilor de păstrare a armamentului.

Totodată, un bărbat de 44 de ani, din Ludești, este cercetat de polițiști după ce a fost depistat în timp ce deținea ilegal la domiciliu o armă de tir cu aer comprimat.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale, iar armele descoperite au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, față de aceștia s-a dispus măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

www.mariusbuga.ro_images_alcoolSurprinși în timp ce conduceau autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului

Polițiștii rutieri au depistat patru bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 45 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului Dâmbovița, deși consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0.51 și 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați conducând autoturisme pe drumurile publice, deși aveau permisele de conducere reținute.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial