28 martie 2024
Lunguleţu – Primăvară cu asfalt bun!

Lunguleţu – Primăvară cu asfalt bun!

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, a fost prezent in comuna Lunguletu pentru a urmari stadiul lucrarilor de reabilitare si modernizare a DJ 711 A, pe tronsonul ce face legatura intre localitatile Lunguletu si Serdanu cu iesire pe DN 7.

Acest tronson de drum, al carui termen de finalizare este semestrul II al acestui an, va fi practic o ruta extrem de utila pentru locuitorii comunei, avand in vedere activitatea cu specific agricol al zonei. Dupa cum a precizat presedintele Florin Popescu, se modernizeaza Drumul Domnesc, cel care facea legatura intre Palatul Mogosoaia si Palatul de la Potlogi.

Investitia este de aproximativ doua milioane de lei, iar, in prima faza, in toamna anului 2011, s-a trecut la reprofilarea partii carosabile degradate executandu-se lucrari la terasamente si de consolidare a fundatiei drumului.

Prezent pe santierul de lucru, presedintele CJD, Florin Popescu, a mentionat importanta acestui tronson de drum, atat pentru cei care tranziteaza localitatea Lunguletu, cat mai ales pentru locuitorii din zona: „Ne aflam la Lunguletu, o localitate renumita, nu numai in judetul Dambovita, ci in toata tara, datorita culturilor de cartofi si de varza pe care harnicii locuitori de aici le produc si le duc in toate pietele din tara. In toamna anului trecut, am avut o discutie cu cetatenii din zona Lunguletu – Serdanu referitoare la acest drum, un drum vechi de sute de ani si face legatura intre localitatile Lunguletu si Serdanu cu iesire la Drumul National 7. Este foarte util locuitorilor din zona. Am promis atunci ca vom incepe lucrarile de asfaltare in aceasta primavara si, iata, ca ne-am tinut de cuvant. Drumul acesta are si o istorie foarte interesanta. Este o parte din drumul brancovenesc care facea legatura intre Palatul Mogosoaia si Palatul de la Potlogi. Zeci de ani, toti care au venit la CJ au promis ca vor asfalta acest drum. E nevoie de asfalt in toate localitatile si cu atat mai mult aici, pentru ca Lunguletu aduce atata prestigiu judetului Dambovita”.

Localnicii au primit foarte bine aceasta investitie a Consiliului Judetean Dambovita datorita beneficiilor pe care le aduce, in general ,o infrastructura rutiera buna. Acestia au apreciat si initiativa presedintelui Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, de a se realiza cadastrul gratuit pentru toate localitatile judetului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial