Dum. sept. 8th, 2024

Un apel anonim a pus pe jar, astăzi, toată poliția, în comuna Lungulețu.

Vocea de la capătul firului susținea la numărul de urgență 112 că s-ar afla în primejdie și că are nevoie imediat de intervenția polițiștilor.

Agenții s-au mobilizat și au început căutările.

Într-un final, totul s-a dovedit a fi o glumă proastă.

Cel care ar fi apelat ar fi un băiat, de 9 ani, iar tatăl său este bun de plată acum din cauză că polițiștii l-au amendat cu 1000 de lei.

”Sancțiune contravențională pentru apelarea nejustificată la numărul pentru apeluri de urgență – 112

La data de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o persoană anonimă, de pe raza localității Lungulețu, cu privire la faptul că are nevoie urgentă de intervenția poliției, închizând apelul telefonic.

S-a încercat în mod repetat contactarea apelantului, atât prin inițierea de apeluri telefonice, cât și prin mesaje text, fără a fi primit un răspuns.

Au fost alocate resursele umane și logistice avute la dispoziția secției de poliție, în vederea identificării persoanei care s-ar fi putut afla într-o stare reală de pericol.

Ulterior, în urma activităților desfășurate, s-a reușit identificarea apelantului, respectiv un minor de 9 ani, din Lungulețu.

Pentru apelarea nejustificată la SNUAU 112, tatăl copilului a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2008”, a precizat Poliția Dâmbovița.