9 mai 2024

Lunguleţu – N-a dat prioritate şi a intrat în camion!

www.mariusbuga.ro_images_accident1Neacordarea priorităţii de trecere, cauză generatoare de accidente rutiere!

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Lunguleţu au fost sesizaţi că pe DN7 la intersecţia cu DJ 711A a avut loc un accident de circulaţie.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că un bărbat de 29 de ani, în timp ce se deplasa pe DJ 711A, la intersecţia cu DN 7, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un tânăr de 25 de ani.

Din impact a rezultat vătămarea corporală uşoară a unui pasager din autoturism.

De asemenea, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei avea reţinut permisul de conducere din cursul lunii octombrie.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”.

Stimaţi conducători auto,

Neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie la nivelul judeţului Dâmboviţa.

În primele zece luni, ca urmare a încălcării acestei reguli, au fost înregistrate 41 de accidente rutiere dintre care 8 au fost grave şi 33 uşoare.

Accidentele grave s-au soldat cu decesul a 8 persoane, rănirea gravă a 7 persoane şi rănirea uşoară a altor 7.

Accidentele rutiere uşoare au avut drept consecinţă vătămarea corporală uşoară a 41 de persoane.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial