lun. dec. 23rd, 2024

adr-tutu„Este vorba despre Liceul Tehnologic «Udrea Băleanu» de la Băleni, de Grădiniţa «Căpşuna» din Cobia, unde au apărut ceva probleme în derularea contractului. De asemenea, o altă lucrare cu probleme este sistemul de alimentare cu apă din comuna Corbii Mari, unde constructorul desemnat iniţial prin achiziţie publică a intrat în procedură de insolvenţă.

La momentul acesta se derulează pe teren o expertiză tehnică prin care să se constate lucrările efectuate şi cele care mai sunt de realizat, pentru că trebuie organizată o nouă procedură de achiziţie publică. La Dărmăneşti – reţelele de canalizare, staţie de epurare şi racorduri canalizare menajeră. De asemenea, tot la Dărmăneşti, anul acesta, nu s-a putut finaliza procedura de achiziţie publică pentru un pod peste râul Proviţa, în satul Mărginenii de Sus. La Moţăieni, din 2014 şi suntem în 2016, s-a stat trei ani cu expertize tehnice pe lucrarea de alimentare cu apă a satului Cucuteni.

La Pietrari sunt lucrări întrerupte datorită faptului că Ministerul Dezvoltării Regionale a constatat realizarea unei cesiuni de contract de execuţie care încalcă prevederile Ordonanţei 34 privind achiziţiile publice. Consecinţa este că ministerul a cerut înapoi toţi banii decontaţi până acum şi este vorba de 4.730.000 lei, în condiţiile în care mai sunt lucrări de executat de 3.000.000 de lei. O situaţie similară avem şi la Pucheni, unde, la fel, s-a făcut o cesiune cu încălcarea prevederilor ordonanţei de urgenţă, iar lucrările de alimentare cu apă sunt blocate.

O situaţie tot de natură litigioasă este la Râul Alb, unde avem o modernizare a unui drum comunal. Tot un blocaj generat de cesiune de contract avem şi la Sălcioara, la lucrarea de alimentare cu apă. De asemenea, din păcate, de doi ani, din motive care mie îmi scapă, nu se fac licitaţiile pentru înfiinţarea reţelei de alimentare cu apă, dar şi a reţelei de canalizare, în Tărtăşeşti.

Lucrările care se află în procedura de achiziţie publică sunt următoarele. La Braniştea – construcţie de şcoală clasele I-VIII; la Bucşani – modernizare drumuri de interes local -3 km; la Comişani – (reabilitare, modernizare şi extindere Şcoala gimnazială Lazuri; reabilitare şi modernizare Şcoala gimnazială Comişani); la Corbii Mari – (reabilitare şi modernizare Grădiniţa cu program normal nr.1 Grozăveşti; reabilitare şi modernizare Grădiniţa cu program normal nr.1 Ungureni; reabilitare şi modernizare Şcoala primară şi grădiniţa din satul nou; reabilitare şi modernizare Grădiniţa cu program normal nr. 2 sat Ungureni). După cum se vede noul primar de la Corbii Mari şi-a luat foarte în serios atribuţiile.

Este vorba de patru şcoli care au intrat la finanţare în ultimele luni, în condiţiile în care la momentul alegerilor nici una dintre aceste şcoli nu avea documentaţiile pregătite. Alte lucrări noi sunt la Dragomire şti – pod peste râul Dâmboviţa, în satul Ungureni; la Fieni – reabilitarea străzilor Runcului, Târgului şi Pădurari; la Glodeni avem patru şcoli (şi aici primarul s-a mobilizat pentru pregătirea de proiecte la Grădiniţa Glodeni, Grădiniţa Lăculeţe, Grădiniţa Schela şi Şcoala Primară din Lăculeţe); la Gura Şuţii – reţea de canalizare ape uzate menajere şi staţie de epurare; la CJD – drumul de legătură 720 E Gara Târgovişte Sud – Centura Târgovişte (suntem în procedură de achiziţie pentru proiectare); la Malu cu Flori şi Mogoşani – modernizare drumuri comunale; la Pierşinari – înfiinţare reţea de canalizare; la Şotânga, Tătărani, Băleni şi Voineşti – modernizare de drumuri locale.

Sper să existe înţelepciune la Guvern şi OG 28/2013 să beneficieze de o alocare suplimentară pentru lucrările executate, dar şi pentru lucrări noi, la rectificarea care va avea loc în maxim 2-3 săptămâni”, a declarant preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.