26 aprilie 2024
Localnicii din Cucuteni fac nopţi albe de teama unui urs care le-a atacat animalele şi stupii cu albine. “Nu mai avem siguranță!”

Localnicii din Cucuteni fac nopţi albe de teama unui urs care le-a atacat animalele şi stupii cu albine. “Nu mai avem siguranță!”

Nu mai e linişte în satul Cucuteni, din judeţul Dâmboviţa, de când un urs dă târcoale gospodăriilor, aproape seară de seară.

Localnicii povestesc că salbaticiunea a ucis mai multe animale și a distrus câțiva stupi de albine.

Oamenii se tem însă și pentru viețile lor, și au cerut ajutorul autorităților, după ce câțiva săteni s-au întâlnit cu ursul pe uliţele satului.

Unii fac nopți albe și stau la pândă, de frică să nu le fie omorâte și celelalte animale.

Sătenii povestesc că ursul și-a făcut apariția în satul lor după jumătatea lunii mai. De atunci le face numai necazuri.

Localnic: „Am fost atacați de un urs. Seară de seară ne dă târcoale la gospodării, prin gospodării, pe drum, nu mai avem siguranță. Mi-a omorât două oi, un câine mi l-a atacat”.

Primarul spune că a cerut ajutorul autorităților competente, dar până acum nu a primit niciun sprijin. Însă de mai multe ori, sătenii au primit mesaje prin sistemul RO-ALERT, prin care erau avertizați cu privire la pericolul pe care îl reprezintă ursul venit în zona lor.

Florin Iordache primar comuna Moţăieni: „Și-a făcut simțită prezența în satul Cucuteni din comuna Moțăieni un urs, care a atacat o stână de oi. În seara următoare a pătruns în gospodăria unui cetățean, unde a atacat un berbec. A mai distrus niște stupi”.

Sătenii speră că autoritățile vor decide ca ursul să fie relocat din zona lor, și dus la depărtare, în pădure. Până atunci, nu își mai lasă copiii nesupravegheați și nici nu-i mai lasă să se joace prin poienile din împrejurimi, așa cum făceau până de curând.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial