mie. oct. 23rd, 2024

“Curtea Constituţională a României a decis: 8,4 milioane de români care s-au prezentat la referendum nu înseamnă nimic pentru Traian Băsescu şi PDL.

Dincolo de procedurile de validare, ceea ce a demonstrat acest referendum, este o majoritate covârşitoare împotriva lui Traian Băsescu. 7.5 milioane de români care au votat pentru demitere, reprezintă cel mai mare număr de voturi obţinute de un lider politic din 1989 până în prezent.

Am votat, într-o majoritate devastatoare pentru orice ţară civilizată, demiterea preşedintelui. Iar acum tot noi suntem acuzaţi că am fi fost părtaşi la o tentativă de lovitură de stat. Din păcate, aceste milioane de români, nu reprezintă nimic pentru Traian Băsescu care a ales să se întoarcă din postura unui laş la Cotroceni.

Toate statisticile arată că nu mai suntem de mult 18 milioane de români cu drept de vot. Dar cum pentru Roberta Anastase, 80=170, nu a fost nicio problemă pentru CCR ca 16 milioane sa fie egal 18 milioane.

A doua lecţie pe care o învăţăm este însă aceea că românii au aşteptări care trec dincolo de diviziunile politice. Lumea aşteaptă de la toţi politicienii să le rezolve problemele.

Asta este şi principala sarcină a Guvernuluia Parlamentului şi a Preşedintelui. Românii se aşteaptă de la noi să găsim modalităţi pentru a duce mai departe România, şi pentru a scoate ţara din grava criză economică şi socială în care se zbate de câţiva ani.

Pentru asta, este nevoie de proiecte care să vizeze interesul naţional, şi care să treacă dincolo de diviziunile politice existente în România”, scrie liderul TSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, pe blogul său.