2 mai 2024

Liderul PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu: “Această seară îmi doresc să se transforme într-o adevărată lecţie de istorie”

m-carav-pnl „Avem obligaţia de a ne apleca asupra evenimentelor istorice, asupra evenimentelor cheie din istoria noastră, dacă nu ne cunoaştem trecutul, pretenţiile noastre vizavi de viitor ar trebui să fie reduse sau nu ar trebui să existe. În an centenar, PNL Dâmboviţa şi-a propus ca în fiecare lună să organizeze un eveniment legat de un moment istoric.

În luna ianuarie, ce putea fi mai frumos, ce putea fi mai interesant decât momentul 24 ianuarie 1859. La acest eveniment am invitat câţiva cunoscători ai istoriei, profesori de istorie şi enumăr întro ordine aleatorie pe Honoris Moţoc, Tică Dănuţ, Marian Curculescu, Ovidiu Băsceanu, mai tânărul profesor Alexandru Mitru, directorul liceului din Răcari şi pe Vlad Brebeanu, care este un premiant în ale istoriei, iar anul trecut a câştigat Olimpiada Naţională la această disciplină, elev care a fost premiat de PNL cu ocazia zilei partidului şi ne-am permis să-l invităm să-şi pună în valoare cunoştinţele pe care le-a dobândit în acest interval de timp.

Această seară îmi doresc să se transforme într-o adevărată lecţie de istorie pentru toţi participanţii. Mulţi dintre cei prezenţi în sală nu sunt de specialitate, dar sunt convins că şi pentru cei care stăpânesc foarte bine istoria o să aibă parte de surprize în ceea ce priveşte anumite date istorice.

Evenimentul este împărţit în patru momente, după deschiderea oficială cu intonarea imnului naţional va fi un prim calup de istorie, după care o să alternăm cu momente muzical-artistice.

La final Corala Mitropolitană va interpreta câteva piese din repertoriu, iar pentru acest lucru mulţumesc ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, Arhiepiscopiei, pentru binecuvântarea acestui eveniment”, ne-a declarat preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial