joi. sept. 19th, 2024

“La Târgoviște, colectarea deșeurilor se va realiza prin containere digitalizate!

✅️ Acest lucru este posibil în contextul în care, luna viitoare, va debuta implementarea proiectului cu titlul: ”Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița”, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, SUBINVESTIȚIA I1.B. – ”CONSTRUIREA DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE”.

✅️ Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartelă electronică.

✅️ Valoarea investiției este de 6.450.000 lei, fără TVA, iar în baza acesteia vor fi înființate, în prima etapă,100 de insule ecologice digitalizate, fiecare insulă având în componență 5 containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

✅️ Platformele vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate!”, a menţionat Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte.