27 aprilie 2024
La mulți ani, România! La mulți ani, Drapelului Național al României!

La mulți ani, România! La mulți ani, Drapelului Național al României!

Astăzi sărbătorim Ziua Drapelului Național!

🇹🇩🗓️ 26 iunie este o zi specială în calendarul național, deoarece marchează Ziua Drapelului Național. Este o ocazie importantă pentru a celebra și onora simbolul național al unei țări, care reprezintă valorile, tradițiile și unitatea poporului.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a evidenția ziua de 26 iunie 1848, atunci când Guvernul a decretat ca Tricolorul Național – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor. Drapelul Național este o emblemă de identitate și mândrie națională. Fiecare țară își are propriul drapel, cu culorile, simbolurile sau designul specific. Acesta este adesea considerat o reprezentare vizuală a istoriei și culturii unei națiuni.

Cele trei culori ale Drapelului Național sunt împărțite în mod egal și reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor spre sus semnifică verticalitate.

🟥 Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

🟨 Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea.

🟦 Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul patriei. Sărbătorirea Zilei Drapelului Național este un moment de uniune națională, în care cetățenii pot demonstra respectul și dragostea față de țara lor.

Participarea la evenimente, ceremonii sau activități care celebrează Drapelul Național este o modalitate de a arăta unitatea noastră și de a consolida legăturile care ne leagă ca națiune. Evenimentul a fost marcat, în municipiul nostru, în Piața Tricolorului și la Catedrala Mitropolitană, printr-un ceremonial militar și religios. Totodată, au fost susținute alocuțiuni de către reprezentanții instituțiilor statului, urmate de intonarea Imnului Național și Înălțarea Drapelului pe catarg.

Cu ocazia zilei Drapelului Național, ne reafirmăm angajamentul față de valorile și principiile pe care acesta le reprezintă și ne aducem aminte de sacrificiul și curajul eroilor neamului românesc.

La mulți ani, România! La mulți ani, Drapelului Național al României!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial