Dum. sept. 8th, 2024

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” va desfășura mâine, 11 iulie a.c., începând cu ora 10:00, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren care va presupune simularea unui eveniment rutier major pe căile de transport rutier pe DN 72.

Scopul acestui exercițiu este de a antrena forțele de intervenție pentru a răspunde eficient în cazul unor situații reale de urgență.

Acesta include coordonarea și cooperarea între diferitele structuri implicate, îmbunătățirea procedurilor de comunicație și optimizarea timpilor de răspuns.

Această simulare va oferi oportunitatea de a evalua și îmbunătăți planurile de intervenție existente, asigurându-se că toate echipajele sunt familiarizate cu procedurile specifice și sunt pregătite să facă față provocărilor complexe care pot apărea în timpul intervențiilor reale.

ℹ️ Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu. ℹ️ Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

sursa: ISU Dâmbovița