joi. sept. 19th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Jandarmii și reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmboviţa, parteneriat pe un nou an școlar în siguranță

Jandarmii dâmbovițeni alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmboviţa au desfășurat premergătoar începerii noului an școlar, o serie de activități preventiv-informative în Parcul Chindia din municipiul Târgovişte, în cadrul manifestărilor publice dedicate ,,Zilelor Cetății”.
Activitățile au avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță în rândul tinerilor, prin conștientizarea riscurilor asociate unor comportamente nedorite, cum ar fi consumul de substanțe interzise sau implicarea în acte de natură antisocială. Totodată, aceasta au fost menite să informeze și să protejeze copiii, tinerii și adulții, având în vedere modificările aduse Legii nr. 61 din 1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Un aspect important al modificărilor legii menționate se referă la responsabilitatea lucrătorilor comerciali de a verifica împlinirea vârstei de 18 ani a clienților, pentru a preveni vânzarea ilegală a produselor alcoolice, energizante și a tutunului către minori. Noul articol introdus în lege obligă personalul din localuri publice și magazine să se asigure că cumpărătorii și consumatorii au vârsta de 18 ani înainte de a vinde aceste produse. Nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiuni financiare destul de severe, cu amenzi între 10.000 lei și 30.000 lei.
Asemenea activități, care contribuie la crearea unui mediu mai sigur pentru toți și la creșterea încrederii și a colaborării între autorități și comunitate, vor continua pe parcursul întregului an școlar.
Informare, Relații Publice şi cu Publicul