30 aprilie 2024

Jandarmii montani din Dâmboviţa, chemaţi în ajutorul unui biciclist italian!

Jandarmii montani...Un turist italian, care s-a accidentat cu bicicleta în zona Lunca Padinei din Masivul Bucegi, a fost sprijinit de jandarmii montani din Dâmbovița.

Membri unei patrule de jandarmi din cadrul Postului Montan Ordine Publică Peștera, aflați în patrulare pe traseul Peștera – Bolboci, au fost solicitați de un turist să acorde sprijin prietenului său, care se accidentase cu bicicleta în zona Lunca Padinei din Masivul Bucegi.

Cei doi turiști, un cetățean român și un cetățean italian, plecaseră cu bicicletele de la Vârful Omu și intenționau să ajungă în zona cabanei Bolboci.

La un moment dat, turistul italian, în vârstă de 45 de ani, s-a dezechilibrat, a alunecat de pe bicicletă și s-a accidentat, dislocându-și umărul drept.

Jandarmii au intervenit imediat, au acordat primul-ajutor la fața locului biciclistului accidentat și apoi l-au transportat în siguranță la cabana Dichiu, unde erau cazați cei doi turiști.

Turistul accidentat nu a dorit prezența unei ambulanțe la fața locului, acesta deplasându-se ulterior la un spital din capitală pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial