20 aprilie 2024
Jandarmii, în control în zonele aglomerate

Jandarmii, în control în zonele aglomerate

Jandarmii au asigurat siguranța cetățenilor pe timpul Sărbătorilor Pascale

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat zilnic acțiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic actual, precum și misiuni de asigurare a ordinii publice în perioada Sărbătorilor Pascale.
În perioada 26 aprilie – 3 mai a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiștii dâmbovițeni au fost desfăşurate, atât acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, zone de picnic şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, cât și misiuni pentru asigurarea siguranței cetățenilor la manifestările religioase ocazionate de Sărbătorile Pascale.
Au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 32 de avertismente și 10 amenzi în valoare de 4.150 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 
Acţiunile de informare și prevenire vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să respectați măsurile de protecție sanitară instituite în context pandemic.
Totodată, le mulțumim tuturor participanților la manifestările religioase pentru că au înțeles să respecte toate măsurile de protecție, ce au fost adoptate pentru a proteja sănătatea lor și a celor din jur!

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial