lun. sept. 16th, 2024

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

JANDARMERIA ROMÂNĂ 

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA 

                CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Sumar

1. Măsuri întreprinse la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița în contextul misiunilor desfășurate în spațiul public în luna septembrie a.c. 

2 Coordonatele de contact ale instituţiei;

Conduce:

  • Reprezentare I.J.J. Dâmbovița –col. MATEI Mihai, Inspector șef desemnat;
  • Reprezentare I.J.J. Dâmbovița – lt.col. VĂTĂȘELU Ciprian, purtător de cuvânt;

NOTĂ: Activitatea se va desfăşura la sala de protocol a inspectoratului

1. Măsuri întreprinse la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița în contextul misiunilor desfășurate în spațiul public în luna septembrie a.c. 

În decursul lunii august 2024, jandarmii dâmbovițeni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la mai multe manifestări cultural-artistice, tradiționale și sportive organizare în municipiul Târgovişte, precum și în alte localități din județul Dâmbovița.

Pe timpul misiunilor executate, nu au fost înregistrate incidente majore, iar pe această cale dorim să mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături de forțele de ordine și au contribuit la succesul acestor misiuni.

În perioada menționată, jandarmii au aplicat 131 sancţiuni contravenţionale, dintre care 109 amenzi, în valoare de peste 85.000 lei, preponderent pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, jandarmii au constatat 5 infracțiuni în mod independent ce au vizat portul fără drept de obiecte periculoase, comercializarea de produse contrafăcute, înșelăciune etc. și au acordat sprijin la constatarea a 6 infracțiuni pe timpul misiunilor executate în sistem integrat.

Totodată, a fost desfășurată o acțiune preventiv-educativă și de informare în rândul copiilor aflați în tabăra Căprioara din comuna Moroeni și au fost continuate acțiunile de prevenire premergător și pe timpul desfășurării adunărilor publice desfășurate la nivel județean.

***

În luna septembrie a.c., jandarmi dâmbovițeni vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică la activitățile cultural-artistice, tradiționale și sportive ce vor avea loc în municipiul Târgoviște și alte 14 localități (Moreni, Găești, Pucioasa, Titu, Vlădeni, Brezoaele, Ursei, Ocnița, Cornățelu, Runcu, Cornești, I.L. Caragiale, Comișani și Dragomirești) de pe raza judeţului Dâmboviţa, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. În plus, jandarmii vor fi angrenați și în misiunile permanente de pază și protecție instituțională la obiectivele stabilite în responsabilitate.

Dintre principalele activități cu public numeros la care jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică scoatem în evidență următoarele:

  • în data de 6 septembrie 2024 – Meciul internațional de fotbal dintre România U-21 și Muntenegru U-21 pe Stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște (efective de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești);
  • în perioada 6-8 septembrie 2024 – „Zilele Cetății Târgoviște” (Complexul Turistic de Natație și Parcul Chindia) și târgul anual din comuna Cornățelu;
  • pe 6 și 7 septembrie 2024 – meciurile de fotbal din Liga a 3-a ale echipelor AFC Pucioasa și CSM Flacăra Moreni;
  • în zilele de 7 și 8 septembrie 2024 – „Zilele Comunei Brezoaele”;
  • pe 8 septembrie 2024, cu ocazia sărbătorii religioase Nașterea Maicii Domnului – zilele comunelor Vlădeni și Ocnița, Festivalul „Dor de Ursei” (com. Vișinești), târgul anual din orașul Găești, precum și competiția de alergare montană „Transmaraton Bucegi”;
  • în perioada 12-15 septembrie 2024 – Târgul Anual din orașul Titu (zona Hagioaica);
  • pe 14 septembrie 2024 – „Ziua Comunei I.L. Caragiale” și meciul de fotbal din Liga a 3-a al echipei ACS Urban Titu;
  • în perioada 18-20 septembrie 2024 – Festivalul-Concurs „Ion Dolănescu” – mun. Târgoviște (Piața „Mihai Viteazul”);
  • pe 21 septembrie 2024 – meciul de fotbal din Liga a 2-a dintre AFC Chindia Târgoviște și Ceahlăul Piatra Neamț;
  • în perioada 21-22 septembrie 2024 – sărbătoarea tradițională „Răvășitul Oilor” în comuna Runcu (zona Vârf la In);
  • în zilele de 27 și 28 septembrie 2024 – meciurile de fotbal din Liga a 3-a ale echipelor AFC Pucioasa și ACS Urban Titu;
  • și pe data de 28 septembrie 2024 – zilele comunelor Comișani și Dragomirești.

Pentru siguranța dâmbovițenilor, patrulele de ordine publică vor acționa independent și în sistem integrat cu dispozitive adaptate nevoilor operative și vor avea în vedere prevenirea infracțiunilor stradale și descurajarea faptelor de natură contravențională. 

Principala misiune a jandarmilor, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii publice va consta în verificarea respectării regulilor de comportament, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea și combaterea traficului/ consumului de substanțe interzise, gestionarea rapidă a oricăror fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora. 

***

Având în vedere că luni, 9 septembrie a.c., va debuta noul an școlar jandarmii dâmboviţeni vor fi alături de elevi, părinți şi cadrele didactice cu ocazia festivităţilor de deschidere, dar și pe parcursul întregului an de învățământ prin desfășurarea activităților specifice pentru menținerea climatului de siguranță în zona unităților școlare din responsabilitate.

***

Tot în luna septembrie, jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga vor veghea permanent şi vor interveni cu promptitudine pentru a acorda ajutor turiştilor aflaţi în dificultate în zona de competență din Masivul Montan Bucegi.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite facem următoarele recomandări preventive:

  • cetățenii care vor participa la activitățile cultural-artistice, tradiționale și sportive să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și organizatorilor pe timpul derulării acestora, să acorde o atenție sporită copiilor pentru a evita riscul de a se rătăci în mulțime și totodată, să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • persoanele care vor alege să își petreacă timpul în zona montană să se informeze asupra stării drumurilor și condiţiilor climatice locale și să se deplaseze la munte echipate corespunzător, iar pentru drumeții să aleagă numai traseele montane marcate și să nu se abată de la acestea;

– cetățenii sunt rugați să sesizeze, orice situație de pericol ori faptă de natură antisocială prin contact direct la patrulele de ordine și siguranță publică aflate în misiune.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

2.  Coordonatele de contact ale instituţiei

Adresa:b-dul. Regele Carol I, nr. 49, Dâmboviţa
Telefon/ fax:0245.640 670 /  0245.640 669
E-mail:contact@jandarmeriadambovita.ro
Pagina web:www.jandarmeriadambovita.ro

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa

D. Inspector şef – Colonel MATEI Mihai

D. Prim adjunct al inspectorului şef – Colonel PIETRĂREANU Bogdan

Adjunct al inspectorului şef – Locotenent-colonel MARIA Mădălin

Program de audienţă

Inspector şef – luni 14.00 – 16.00

Prim adjunct al inspectorului şef – joi 14.00 – 16.00

Adjunct al inspectorului şef – marţi 14.00 – 16.00

Responsabil cu difuzarea informaţiilor de interes public 

şi purtător de cuvânt 

Lt.col. VĂTĂŞELU Ciprian 

E-mail: contact@jandarmeriadambovita.ro

Telefon: 0245/640.670, interior 24.516

Telefon mobil: 0749.060.125