joi. sept. 19th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Jandarmii dâmbovițeni alături de copiii din tabăra Căprioara

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat duminică, 4 august a.c., o acțiune preventiv-educativă și de informare în rândul copiilor aflați în tabăra Căprioara din comuna Moroeni.

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga împreună cu specialiști în domeniul prevenirii și combaterii faptelor antisociale le-au prezentat elevilor informații despre principalele reguli de bază pentru siguranța pe munte, modalitatea corectă de echipare pentru drumeții, importanța cunoașterii traseelor și utilizării hărților și busolei, modul de comportare în cazul apariției unor animale sălbatice, precum și despre importanța protejării mediului înconjurător.

Pe parcursul întregii activități, care face parte din programul „Ordine și disciplină pe traseele montane”, copiii au avut ocazia de a interacționa cu jandarmii și de a adresa întrebări despre jandarmeria montană, ce echipamente folosesc în misiuni și care au fost cele mai dificile intervenții la care au luat parte în activitatea desfășurată.

Jandarmii au utilizat metode interactive pentru a capta atenția elevilor și mai ales pentru a asigura înțelegerea informațiilor transmise într-un mod educativ, recreativ diferit de cel de acasă sau de la școală.

Asemenea activități, care contribuie la crearea unui mediu mai sigur pentru toți și la creșterea încrederii și a colaborării între jandarmi și comunitate, vor continua până la finalul vacanței de vară.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul