19 aprilie 2024
Jandarmii, controale în zonele aglomerate

Jandarmii, controale în zonele aglomerate

Webp.net-resizeimageBULETIN INFORMATIV

Jandarmii dâmbovițeni intensifică verificările privind respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în perioada 5 – 11 octombrie a.c., au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, astfel: 51 de avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 3.500 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv portul măștii de protecție.
Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi celelalte spaţii publice în care există aglomerări de persoane. Totodată, în conformitate cu prevederile hotărârilor nr. 42, 44 și 45 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, în intervalul orar 06:00 – 20:00, de luni până duminică, s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție (astfel încât să acopere nasul și gura) în toate spațiile publice de pe raza următoarelor unităţi administrativ-teritoriale: Moțăieni, Crevedia, Ulmi, Ocnița, Glodeni, Răzvad, Târgovişte, Titu, Văleni-Dâmbovița, Bezdead, satul Dobra (com. Dobra), Moreni și Pucioasa.
Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare și vor fi completate cu echipe de jandarmi în civil – din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale – în toate zonele menționate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Menționăm faptul că scopul acestor acțiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial