Dum. sept. 8th, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Nr. 83 din 2 iulie 2024

Braconajul piscicol se află în atenția jandarmilor dâmbovițeni

Un echipaj de jandarmerie, care acționa pentru prevenirea faptelor antisociale, a depistat sâmbătă, 29 iunie a.c., două persoane în timp ce desfășurau activități de braconaj piscicol în zona barajului de acumulare din orașul Pucioasa. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbații, în vârstă de 31, respectiv 40 de ani, au instalat în habitatul acvatic natural o plasă de pescuit tip monofilament, cu care capturau pește. 

Jandarmii le-au întocmit persoanelor în cauză actele de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176 din 2024 a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii, pentru utilizarea unor unelte de pescuit interzise în habitatul piscicol. Totodată, materialele folosite la săvărșirea faptei, respectiv plasa de pescuit și o barcă penumatică, au fost ridicate în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal.

Captura de pește a fost eliberată în mediul acvatic, iar documentele constatatoare au fost înaintate autorităților competente în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul