27 aprilie 2024

Jale la Consiliul Judeţean Dâmboviţa! Oprea: “Asta este realitatea…”

cj-db„La ora actuală la nivelul Consiliului Judeţean avem un deficit de personal în domenii, spun eu, prioritare. Vreau să vă spun că la Direcţia Economică am nu mai puţin de şase funcţii neocupate şi la ora actuală nu am şef Serviciu Buget, nu am personal în cadrul Serviciului Buget cu care să lucrez la bugetul Consiliului Judeţean şi al instituţiilor subordonate.

Din opt funcţii nu cred că am ocupate decât trei. Deşi aceste posturi au fost scoase în mod repetat la concurs, ori nu s-a prezentat nimeni, ori cei care s-au prezentat nu au fost în stare să facă nici măcar 30-40 de puncte. A doua precizare pe care vreau să o fac, anul viitor şi anul acesta din aparatul Consiliului Judeţean vor ieşi la pensie oameni de la Direcţia de Programe Europene, doi ingineri, de la Direcţia de Achiziţii, şefa de Serviciu, plus că în perioada următoare şi anul viitor vor urma şi alte pensionări.

Din păcate pentru noi, nu reuşim să găsim oameni care să vină să-şi asume responsabilitatea derulării unor astfel de proceduri pentru că nivelul de salarizare la nivelul administraţiei publice nu era cel adecvat. De exemplu la Serviciul Buget am avut două persoane care au plecat, una la Prefectură, pentru că la Prefectură, spre deosebire de Consiliul Judeţean, şi clasele de salarizare sunt mai multe şi au şi drepturi conexe cum ar fi bonurile de masă, o altă persoană a plecat la Direcţia de Finanţe Publice pentru că 2200 nivelul de salarizare la mine după 15 sau 17 ani vechime şi 4000 de lei nivelul de salarizare la Direcţia de Finanţe Publice este altul şi, obiectiv vorbind, ce pot să fac, să spun că nu le dau drumul, atunci pleacă prin demisie şi tot pleacă. Asta este realitatea…

De asemenea, avem funcţii deficitare în cadrul Direcţiei de Infrastructură Locală, nu ne vin specialişti în drumuri şi nu avem diriginţi pe drumuri, nu avem specialişti în urbanism şi anul viitor şi anul acesta se vor pensiona încă două persoane din cadrul Compartimentului Urbanism şi, deşi vrem să ocupăm aceste funcţii prin concursuri transparente, ori nu vine nimeni, ori cei care vin nu au pregătirea adecvată”, a declarat preşedintele CJD, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial