13 aprilie 2024

Jaf la raft! Neatenția și neglijența COSTĂ!

www.mariusbuga.ro_images_raftRecomandări ale poliţiştilor dâmboviţeni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din societăţile comerciale

Obiectele de valoare însemnată sau banii cash reprezintă un real interes pentru infractorii care concep cele mai ingenioase metode de a şi le însuşi, indiferent dacă acestea se află într-un magazin, depozit sau în circulaţie.

Orice neatenţie în ceea ce priveşte depozitarea, manipularea sau paza acestor valori va fi speculată de răufăcători.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:

Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori. În general, aceştia au un comportament specific, privesc mai degrabă în jurul spaţiului comercial şi la persoanele din magazin şi mai puţin la anumite produse.

Pe cei mai mulţi dintre infractori, o abordare de genul „pot să vă ajut cu ceva?” sau „vă pot ajuta să găsiţi ceea ce căutaţi?” îi va determina să-şi abandoneze planurile.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.

Amplasaţi în special în locurile cu risc ridicat plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Prezentaţi produsele în vitrine sau tejghele din sticlă, bine fixate, astfel încât să nu poată fi deplasate sau dislocate.

Protejaţi bunurile de mare valoare, oferite spre comercializare, cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

După terminarea programului, lăsaţi casa de marcat deschisă şi în mod vizibil lipsită de bani pentru a descuraja orice infractor aflat în căutare de bani lichizi;

Depuneţi zilnic la instituţiile bancare sumele acumulate.Alternaţi traseele şi programul de deplasare, fiind indicat să fiţi însoţit de o persoană de încredere;

Se recomandă ca pentru transportul sumelor mari să se apeleze la serviciile unor firme specializate;

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial