27 aprilie 2024
“Iubirea lui Dumnezeu este mereu mai puternică decât orice risipire a omului”

“Iubirea lui Dumnezeu este mereu mai puternică decât orice risipire a omului”

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

-IUBIREA LUI DUMNEZEU ESTE MEREU MAI PUTERNICĂ DECÂT ORICE RISIPIRE A OMULUI-

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii (a Fiului Risipitor), în ziua de 3 martie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște.

La slujbă, la care au participat numeroși credincioși, Înaltul Ierarh a fost însoțit de un sobor de preoți și de diaconi.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a subliniat faptul că Parabola Fiului risipitor este grăitoare pentru drama libertății omului, deoarece ea ne arată ce înseamnă alegerea fără înțelepciune și în afara lui Dumnezeu. Această parabolă rămâne în istoria spirituală a umanității ca una din cele mai emoționante și impresionante exemple de pocăință, dar și de iubire din partea Tatălui ceresc, arătându-ne că, deși se înstrăinează de Cel ce l-a creat, prin pocăință sinceră și deplină, omul are posibilitatea de a se ridica din sclavia păcatului la iubirea și comuniunea cu Tatăl ceresc. Averea din parabolă simbolizează acele daruri pe care fiecare om le primește de la Creator, dar care, folosite greșit, se epuizează în risipire, iar venirea în sine ne arată puterea omului de a se reîntoarce la vocația lui de comuniune cu Dumnezeu, mustrat de conștiință, dar cu încredere în iubirea paternă care nu alungă niciodată.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial