22 aprilie 2024

ÎPS Nifon se dă cu binişorul pe lângă protestatarii care au huiduit, seara trecută, în faţa Arhiepiscopiei Târgovişte

www.mariusbuga.ro_images_nifon6Dragi tineri,

 

Am dorit, cu părintească apreciere, să mă adresez vouă, celor care, în această  seară, ați venit în fața Arhiepiscopiei Târgoviștei și ați rostit, în genunchi, rugăciunea Tatăl nostru, fapt ce reprezintă o mărturie a demnului vostru atașament față de credința noastră strămoșească.
Dincolo de toate distorsionările, percepțiile eronate și dorința unora de învrăjbire, așa cum ați văzut și auzit în aceste zile, ați dat dovadă de respect față de valorile creștine, dar și de compasiune și solidaritate față de victimele tragediei de săptămâna trecută din București, fii și fiice iubite ale Bisericii noastre.
Împreună, mâine și în zilele următoare, ne vom ruga, cu stăruință, către Bunul Dumnezeu, pentru odihna sufletelor celor adormiți, pentru grabnica vindecare a celor suferinzi și pentru alinarea durerii familiilor greu încercate.
Împărtăşindu-vă arhiereşti binecuvântări, vă doresc să fiţi  demni continuatori ai valorilor înaintașilor voștri, clădindu-vă, astazi, viața pe piatra cea tare a Evangheliei iubirii și contribuind la construirea unei redutabile civilizaţii creştine a iubirii, păcii, demnității, dreptăţii şi bucuriei !

†NIFON,

ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial