19 aprilie 2024
ÎPS Nifon, întâlnire cu tinerii care vor participa la “Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea”

ÎPS Nifon, întâlnire cu tinerii care vor participa la “Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea”

intalnireMarți, 30 august 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, s-a întâlnit la Centrul eparhial cu tinerii care vor reprezenta Arhiepiscopia Târgoviștei la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea, ce va avea loc la București, în perioada 01-04 septembrie 2016, cu ocazia Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox.
În cadrul întâlnirii, Înaltul Ierarh a vorbit tinerilor despre scopul evenimentului la care vor participa, și anume acela de a promova responsabilitatea misionară creștin ortodoxă,. Educația religioasă a tinerilor, axată pe coordonatele fundamentale ale societății, Familie, Școală și Biserică, are rolul de a-i călăuzi pe aceștia la cunoașterea tot mai profundă și mai corectă a adevărurilor de credință care definesc Ortodoxia. De aceea, astfel de întâlniri internaționale au rolul de a forma tineri ortodocși misionari, conștienți și responsabili de rolul lor în sânul Bisericii.
La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit celor prezenți recentele apariții editoriale ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, care fac parte din Colecția Misionar-Educativă dedicată tinerilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial