28 martie 2024
ÎPS Nifon, întâlnire cu Patriarhul Kiril, la Moscova

ÎPS Nifon, întâlnire cu Patriarhul Kiril, la Moscova

moscova Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, participă în perioada 2-5 decembrie 2017, la Moscova, în capitala Federației Ruse, la manifestările dedicate centenarului restabilirii Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă şi Sinodului Local din 1917 – 1918, ca membru al delegației Patriarhiei Române, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sâmbătă, 2 decembrie, Înaltpreasfinția Sa a participat, împreună cu Patriarhul României, la întâlnirea cu Patriarhul Kiril, al Moscovei şi al Întregii Rusii, ce a avut loc în Sala Tronului din Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Danilovski.

Duminică, 3 decembrie, Înaltpreasfinția Sa a făcut parte din soborul de Ierarhi care a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Moscova, unde se află moaștele Sfintei Matrona. După săvârșirea sfintei slujbe, împreună cu Patriarhul României, a binecuvântat pe cele 40 de fete care sunt ocrotite în orfelinatul din incinta mănăstirii Pokrovsky din Moscova.

Luni, 4 decembrie, Înaltul Ierarh va merge împreună Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru concelebrarea Sfintei Liturghii, împreună cu alţi conducători de Biserici Ortodoxe Autocefale.

La ceremoniile de la Moscova mai participă în aceste zile și Patriarhul Teofil al Ierusalimului, Patriarhul Teodor al Alexandriei, și Rastislav al Ținuturilor Cehiei și Slovaciei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial