IPS MITROPOLIT NIFON A SĂVÂRȘIT SLUJBA A DOUA A ÎNVIERII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit, duminică, 5 mai 2024, în prezența a numeroși credincioși, slujba a doua a Învierii, la Catedrala din Târgoviște.
Din soborul de preoți și diaconi au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, precum şi părinții protopopi.
După aceea, Părintele Mitropolit Nifon a oferit, la Reședința eparhială, tradiționala recepție pascală, la care au participat clericii slujitori, reprezentanți ai preoților din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, alături de stareții și starețele de la mânăstirile din Eparhie.
Corala Catedralei Mitropolitane a oferit un concert dedicat Învierii Domnului, iar, apoi, Pc. Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște și preot la Parohia ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Târgoviște, a rostit cuvântul festiv.
În cuvântul său de la Catedrală și din Aula ”Sf. Voievod Neagoe Basarab”, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația teologică a Învierii Domnului, arătând că este ”evenimentul capital care străbate istoria până la sfârșitul veacurilor, reînnoiește în totalitate existența umană, a schimbat în profunzime lumea veche, oferind o traiectorie specială și glorioasă civilizației umane”. Părintele Mitropolit a evidențiat faptul că ”proclamarea Evangheliei în mai multe limbi, anticipează sărbătoarea Cincizecimii, mărturisește despre universalitatea Bisericii și ne conferă un impuls misionar pentru a promova valorile creștine în contemporaneitate, mai ales către noile generații”. De asemenea, Înaltul Ierarh a arătat că ”Sf. Ap. Toma se constituie într-un exemplu de autentic mărturisitor al Învierii, fiindcă îndoiala sa este de fapt cea care purifică credința de orice derapaj, arătând că adevărata cunoaștere este fundamentată întotdeauna pe căutare sinceră, onestitate și bună mărturie”.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI