18 mai 2024
IPJ Dâmboviţa – Zeci de elevi au venit la „Ziua Porţilor Deschise”

IPJ Dâmboviţa – Zeci de elevi au venit la „Ziua Porţilor Deschise”

zpdCOMUNICAT DE PRESĂ

În contextul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi-a deschis porţile pentru toţi cei care au dorit să facă cunoştinţă cu munca de poliţie

Şi în acest an, poliţiştii au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de concursuri şi evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor.

Astfel, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a fost organizată „ Ziua Porţilor Deschise ”.

Devenită deja tradiţie, această activitate a prilejuit poliţiei dâmboviţene întâlnirea cu elevi de la diferite unităţi de învăţământ.

zpd1Ziua Porţilor Deschise ” a oferit tinerei generaţii oportunitatea familiarizării cu serviciile şi activităţile desfăşurate de poliţişti în spiritul legii şi slujba cetăţenilor.

 Vizita la Centrul Operaţional de Primire a Apelurilor de Urgenţă 112 a reprezentat un bun prilej pentru elevi de a se informa cu privire la utilitatea şi importanţa apelării numărului unic de urgenţă 112.

De asemenea, acestora li s-a atras atenţia referitor la sancţiunile contravenţionale ce vor fi aplicate în situaţia apelării abuzive sau în fals a acestui număr.

Elevii au admirat autospecialele folosite de poliţia rutieră, armele, echipamentul şi tehnica de intervenţie a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Prezentarea autolaboratorului criminalistic mobil, destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional a constituit un alt reper al vizitei.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial